Shell Helix motorolajok – Pure Plus technológiával

A Shell Helix Ultra személygépkocsi motorolajok gyártása az egyedülálló Shell PurePlus technológia felhasználásával történik, ami számos jelentős műszaki előnyt biztosít Partnerünk részére.
A Shell PurePlus technológia termékeinek viszkozitási, súrlódási és illékonysági jellemzői kedvezőbbek, mint a hagyományos II. és III. csoportú alapolajoké. A Shell PurePlus technológia egyedülálló jellemzői a legtöbb korszerű motorhoz alkalmazható, kiváló kenőanyagok kifejlesztését teszik lehetővé. Ezen olajokkal olyan motortisztaság érhető el, ami az alacsonyabb minőségi szintű alapolajokkal nem lehetséges. Emiatt a Shell Helix Ultra a legújabb és a Shell valaha létezett legkorszerűbb motorolaja.
A Shell élenjáró technológiai folyamatba ruházott be, melynek során a földgázból alapolajat állít elő. Ezt az alapolajat az új Helix Ultra termékcsalád gyártására használják. Az egyedülálló Shell PurePlus technológia lehetővé teszi, hogy a termék még magasabb szinten biztosítsa a motor tisztántartását és védelmét. A Shell ezzel az áttörést jelentő technológiával olyan kristálytiszta alapolajat állít elő földgázból, amely mentes az ásványi alapolajok szennyeződéseitől.
Ezt a tiszta, átlátszó alapolajat elegyíti a Shell az általa szabadalmazott Active Cleansing Technology (aktív tisztító technológia) adalékcsomaggal. Ezzel olyan motorolajat alkotott, amely elősegíti a motorok tisztántartását és védelmét. Ebben a tekintetben felülmúlja az ipari szabványokat, és tisztán tartja a motor kritikus részeit. Véleményünk szerint a Shell Helix úttörő szerepe az Active Cleansing motortisztítási technológiában jelentős, a motorok tisztántartása irányába tett lépés. Ez teremtette meg azoknak a következő generációs motorolajoknak az alapját, amelyeket már eleve a motor jelenbeli és jövőbeni védelme céljából fejlesztettek ki.